SWULLIFILM PRÆSENTERER 'INGEN SKAL SOVE'

 “…et seriøst godt bud på en dansk gyser-thriller” – 4/6

‘Ingen skal sove’ har en produktionskvalitet, der er niveauer over, hvad langt de fleste low-budget film fra USA kan præstere.” – 4/6

“…en klassisk historie om frygt, der sniger sig ind alle steder” – 3/6

“En håbefuld debut” – 5/6

en overlevelsesthriller på jysk grund

SYNOPSIS: Efter et voldsomt overgreb flygter Maria med sin manipulerende kæreste Jonas og finder ly på en isoleret gård, hvor den karismatiske leder Elliot har oprettet et selvforsynende kollektiv. Men mens Maria langsomt lader sig forføre af kollektivets letsindige levevej, finder hun ud af, at hun er hoppet fra en farlig situation til en ny.

OM FILMEN’: ‘Ingen skal sove’ er en debutfilm i ordets reneste forstand. Det er den første spillefilm fra det nystartede aarhusianske filmselskab Swulli Film, som er grundlagt af instruktør Christian Andersen og producer Hanna Rosland, der begge debuterer med filmen. ‘Ingen skal sove’ tilhører horror-genren, men som med de bedste gysere fra de seneste fem år, er ’Ingen skal sove’ mere stemningsmættet end chokerende og tager udgangspunkt i vores eget samfunds skyggesider.

Filmen havde forpremiere til CPH:PIX 2019, og får biografpremiere i januar 2020 i flere biografer over hele landet.

MØD SKUESPILLERNE

Maria Winther NØRGAARD

Maria går i hverdagen på Statens Teaterskole, og før hun fik en plads der, turnerede hun rundt i landet med monologen "Er Jeg Patienten?" samt medvirkede i både film og tv-serier. I ’Ingen skal sove’ spiller hun hovedpersonen Maria, som i starten af filmen udsættes for et voldsomt overgreb. Maria ser sin karakter som en stærk, eventyrlysten og loyal kvinde, der bliver udsat for svigt af sin kæreste, Jonas. Da vi møder hende i filmen, er hun et sårbart sted med få venlige ansigter at vende sig til, og igennem filmen følger vi hendes forsøg på at finde sin egen stemme. Hun lader sig lokke af kollektivets løfter om fred og fællesskab, og for inspiration læste Maria en del omkring sekter og beretninger fra folk, der har været en del af dem.

THOMAS BIEHL

Thomas har en uddannelse i teater- og filmskuespil fra den russiske stats-teaterskole GITIS - The Russian Academy of Theatre Arts. Han er kendt fra tv-, film og teaterverdenen, hvor han blandt andet har spillet roller i tv-serien 'RITA' samt spillefilmene 'Ser du månen, Daniel' og 'Hvidstensgruppen'. I 'Ingen skal sove' spiller Thomas lederen af kollektivet, Eliot. Maria lader sig hurtigt lokke af hans løfter om et harmonisk fællesskab, men han viser sig at være mere sadistisk end som så, da hans magtposition udfordres. Thomas mener at Eliot er en mand, der er styret så meget af sin idé og overbevisning, at han er i stand til at slå ihjel for den. Thomas, der netop har spillet den sadistiske kejser Caligula på de skrå bredder, var i 'Ingen skal sove' draget af at skulle forløse en ond karakter. Det er for alle skuespillere en fed udfordring at skulle forsvarer sin karakters forskruede univers og verdenssyn, som om det er det eneste rigtige i verden.

JAKOB SCHMIDT CLAUSEN

Jakob har spillet teater hele sit liv og begyndte at overveje faget som en professionel levevej tilbage i 2012 efter et teaterhøjskoleophold på Rødkilde. Han har endvidere lært sig op gennem privatlærere og kurser. Han har optrådt i en række kortfilm og teaterstykker samt tv-serien ’GG Horsens’. I ’Ingen skal sove’ spiller Jakob Marias manipulerende kæreste Jonas. Han har en ukendt konflikt med gangsterne Casper og Kiv, der i starten af filmen overfalder de to. Jakob anser Jonas for at være en gennemsyret egoist og typisk medløber, som er kommet i vildlede og dårligt selskab. Samtidig fastholder Jakob dog, at Jonas elsker Maria, og at han tydeligvis selv ser sig retfærdiggjort i sine handlinger.

MAGNUS HAUGAARD PETERSEN

Magnus har uddannet sig fra Den Danske Scenekunstskole i Aarhus, som han færdiggjorde i 2019. Efterfølgende har han debuteret på Aarhus Teater i stykket ’Se dagens lys’, baseret på en roman af Svend Åge Madsen. I ’Ingen skal sove’ spiller Magnus Oscar, der i starten af filmen introducerer kæresteparret Jonas og Maria til kollektivet. Magnus anser sin karakter for at være en gæv gut, men med mange problemer og dårlige oplevelser fra tidligere i livet, som han prøver at holde nede med hash. Magnus fandt karakteren og historien til at være utrolig spændende. Oscar er måske som udgangspunkt et positivt menneske, men han er også et barn på nogle punkter. Han har haft brug for at have én i sit liv, som kunne udstikke en retning for ham, og det blev så Elliot. Ifølge Magnus er der noget barnagtigt ved, at Oscar ikke kan tage ansvar for sig selv.

Simon kongsted

Simon er uddannet fra Skuespillerskolen i sommeren 2019, og spiller med i dogmemesteren Søren Kragh-Jacobsens kommende spillefilm ’Lille Sommerfugl’. I ’Ingen Kan Sove’ spiller han Less, som Simon beskriver som en paranoidskizofren mand i slut-20’erne. Han bruger masker for at udtrykke sine forskellige humør og få fokus, da han lider af tvangstanker og vrangforestillinger. Det var en idé som instruktør Christian Andersen havde tidligt i forløbet af manuskriptskrivningen. Som en skizofren er Less en karakter, der ikke kan skelne mellem fantasi og virkelighed. For at komme ind til kernen af karakteren spillede Simon derfor op, at han har svært ved at holde fokus og konstant farer rundt. Simon snakkede også med eksperter på området, som havde forstand på, hvordan det var at være paranoidskizofren.

lasse stage

Lasse har spillet skuespil siden 2006 og beskriver sig selv som en autodidakt skuespiller. Det vil sige at ikke har nogen formel uddannelse som skuespiller. Lasse går meget op i at indleve sig i sine roller fysisk og psykisk. Således tabte han 20 kilo til filmen ’Wonderland’ for at kunne spille karakteren HP autentisk. Ligeledes sov han i to døgn under optagelserne af filmene "Alting ligner glas, der knaser" på et døgnherberg i Aarhus blandt stiknarkomaner og alkoholikere for at få en ide om, hvad det ville sige at være hjemløs. I 'Ingen skal sove spiller han forbryderen Kiv, som jagter kæresteparret Jonas og Maria af ukendte årsager. Som Kiv tog han femten kilo på og studerede gorillaers bevægelser for at give ham en særligt intimiderende fysikalitet. For Lasse repræsenterer Kiv den fysiske overlegenhed og trussel mod Maria, mens Elliot skulle symbolisere det manipulerende i mennesket. Men selvom Lasse spiller en af filmens skurke, var det vigtigt for ham at alle var trygge på settet. Under en meget voldsom scene, hvor Kiv forgriber sig seksuelt på Maria, sørgede Lasse for at det var hende, som styrede slagets gang og var i kontrol.

Close Menu